Categories
Uncategorized

Fuga: Shkarkimi nga posti i presidentit do t’i bënte nder Ilir Metës

Profesor Artan Fuga ka komentuar situatën politike në vend ku veç zhvillimeve të zgjedhjeve lokale foli dhe për vendimin e pritshëm të Gjykatës Kushtetuese.

Fuga u shpreh se një shkarkim nga posti i presidentit do t’i bënte një nder Ilir Metës për faktin se Parlamenti që mori një vendim të tillë nuk ishte i besueshëm nga institucionale.

“Patjetër që i bën nder Kushtetuesja me shkarkimin e Metës, se askush nuk beson që ai Kuvend i cili ka propozuar shkarkimin e zotit Meta ishte legjitim. Se ai Kuvend kishte një reputacion që qytetarët shqiptarë i besojnë. Qytetarët nuk janë aq budallenj, e aq i vjetër sa i mendojnë dhe analistët e vjetër, e llogariti politike i bën mirë, edhe kur shet votën i bën mirë llogaritë e tij në aspektin personal”, tha Fuga.

Sipas tij si në rast e mbarimit apo të ndërprerjes së mandatit presidencial, Meta do të hyjë në politikë në mënyrë të menjëhershme dhe për këtë sinjalet i ka dhënë prej kohësh, pasi ia më herët ka deklaruar se ishte i vetmi që mbrojti institucionin e presidentit nga mos kapja e mazhorancës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *