Categories
Uncategorized

BBC nxjerr deklaratën e sekretarit të Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar, paralajmëron ‘stuhi’ pasojash për Rusinë: Do të zgjasin me vite

Sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar, Ben Wallace thotë se pushtimi rus i Ukrainës ka shkaktuar një përgjigje të bashkuar në Evropë që presidenti Putin nuk arriti ta parashikonte.

Me siguri mund ta shihni dhe ndjeni në kryeqytetin e Estonisë. Ndërtesat publike dhe sheshet në Talin janë ndriçuar me ngjyrat e flamurit ukrainas. Zyrtarët mbajnë shirita ari dhe të verdhë në shenjë solidariteti. Por është shumë më tepër se kaq.

Estonia dhe Danimarka, dy vendet që po viziton Wallace, po furnizojnë të dyja me armë Ukrainën.

Britania ka bërë të njëjtën gjë dhe thotë se do të ndihmonte në “lehtësimin” e këtyre dërgesave – megjithëse zyrtarët e Mbretërisë së Bashkuar nuk po japin asnjë detaj se si.

Danimarka, si Britania e Madhe, gjithashtu kontribuon në forcën ushtarake të NATO-s në Estoni. Ajo u krijua fillimisht për të vepruar si një parandalues ??pas pushtimit të Krimesë nga Rusia në 2014 dhe për të siguruar një aleat.

Britania tani ka dyfishuar numrin e trupave në Estoni si përgjigje ndaj veprimeve të Rusisë në Ukrainë. Presidenti Putin u paralajmërua se kjo ka të ngjarë të jetë një nga pasojat e pushtimit të Ukrainës – më shumë NATO, jo më pak, në kufirin e Rusisë.

Në një konferencë shtypi në Estoni, Wallace tha se “pasojat e asaj që po shohim në Ukrainë do të vërshojnë nëpër Evropë dhe NATO për javë, muaj dhe vite në vijim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *