Categories
Uncategorized

Rusia, “rendi i ri botëror”, artikulli i botuar gabimisht që zbulon planin real të Putinit

Më 26 shkurt, gabimisht, një analizë e shkruar nga një prej komentuesve më ekspertë të gazetës u botua në Ria Novosti, agjencia shtetërore ruse e shtypit, dhe në të njëjtën kohë në TV dhe në faqen e internetit Sputnik .

Aty thuhet: “Ukraina është kthyer në Rusi, epoka e diasporës së botës ruse po i vjen fundi”.

Autori, vëren Marco Imarisio në Corriere della Sera, ka një emër tjetër, por duket se po flet Vladimir Putin. Veçanërisht festimi i fitores ruse pas vetëm dy ditësh luftime në Ukrainë nuk është realitet. Me pak fjalë, shumë më tepër se një artikull i botuar gabimisht. Më tepër një dokument i vërtetë në të cilin Europa dhe BE akuzohen si “mosmirënjohëse ” pasi harrojnë se lindja e tyre ishte e mundur vetëm falë përpjekjeve ruse.

“Fitorja e shpallur në Ukrainë është hapi i parë në ndërtimin e një rendi të ri botëror, i cili po përshpejton dhe në të njëjtën kohë po ndikon në godinën e globalizimit anglo-sakson. Një botë shumë polare më në fund po bëhet realitet. Ky është një konflikt midis Rusisë dhe Perëndimit, një përgjigje ndaj përparimit të atlantizmit. Rusia jo vetëm që ka nisur një sfidë, ajo ka treguar se dominimi perëndimor tani ka mbaruar . Kina, India, bota islame dhe ‘Afrika, Azia Juglindore, të gjithë e kuptuan falë nesh se epoka e dominimit global nga perëndimi tashmë ka përfunduar”, shkruhet në artikullin e gazetës ruse e cila parashikon në një farë mënyre strategjinë e Putin.

Rendi i ri botëror me Rusinë në krye, me ç’duket është marrëzi e radhës e një njeriu në dëlir ose i sëmurë mendor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *