Categories
Uncategorized

Kompanitë e naftës kërkesë Ramës: Pezullo taksat për 6 muaj! Kryeministri refuzon

Çmimi i naftës në vend vazhdon të rritet dhe po i afrohet shifrës stratosferike 3 mijë lekë për litër.

Nisur nga kjo situatë ku ekonomia familjare parashikohet të goditet e para dhe pasojat mund të jenë rrënuese ekonomikisht, ka ardhur një propozim nga ata që e tregtojnë naftën.

Kompanitë e importit dhe tregtimit të naftës në vend i janë drejtuar me anë të një kërkese kryeministrit Edi Rama, për të pezulluar disa taksa të naftës, ndëro edhe taksën e qarkullimit e cila është 300 lekë për litër.

Rama mësohet të jetë shprehur se taksat nuk mund të hiqen, pasi kriza e çmimeve të produkteve të energjisë ka prekur të gjithë Europën.

Qeveria shqiptare nuk ka marrë asnjë masë për t’iu ardhur në ndihmë qytetarëve, bujqëve apo dhe biznesit.

Ndërsa vendet e rajonit si Greqia, Kroacia, Maqedonia e Veriut dhe Kosova, kanë hequr taksat mbi karburantin si dhe kanë miratuar paketat e para për të shpëtuar ekonominë nga rrënimi i krizës së çmimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *