Categories
Uncategorized

Nuk pritej/ Kina del ‘kundër’ Rusisë

Përfaqësuesi i Kinës në OKB Zhang Jun i ka përshkruar bisedimet midis Rusisë dhe Ukrainës si “hapa pozitivë drejt arritjes së paqes”.

Ai garantoi se Kina do të “luajë rolin e saj në de-përshkallëzimin e situatës midis dy vendeve”. Ai theksoi se Pekini i kushton rëndësi të madhe bio-sigurisë, duke nënvizuar kundërshtimin për posedimin dhe përdorimin e armëve biologjike dhe kimike nga çdo vend.

Për këtë arsye Kina bën thirrje për shkatërrimin e armëve bërthamore nga të dyja palët, si nga Rusia ashtu edhe nga Ukraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *