Categories
Uncategorized

Paralajmërimi i fortë i ish-zv.ministrit: Bomba më e madhe ende nuk ka shpërthyer

Ish-zv.ministri i Financave, Florion Mima, ka theksuar se rritja e çmimeve në Shqipëri e naftës por dhe produkteve ushqimore është mjaft shqetësuese.

Ndërkohë që bëri paralajmërimin e fortë se në ditët në vijim pritet të shpërthejë edhe ‘bomba’ e madhe, e cila sipas tij është rritja e çmimit të energjisë elektrike, çka do të sjellë kolaps në ekonomitë familjare.

‘Bomba më e madhe që ende nuk ka shpërthyer është energjia elektrike’, tha Mima.

Sa i përket çmimit të naftës Mima tha se sot taksat e vendosura nga shteti janë shumë të larta, duke theksuar se ato janë dyfishuar në krahasim me vitin 2008-të.

‘Në 2008 taksa që merrte shteti ishte 600 lekë të vjetra, sot është 1260 lekë për litër. Sot ne kemi akcizë tvsh, taksë karboni, 3 taksa. Tarifë për markimin, për skanimin, për kontrollin e pompave dhe për licencimin. Biznesi është një agjent në duart e qeverisë që mbledh taksat nga populli dhe i derdh atje ku derdhen’, u shpreh Mima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *