Categories
Uncategorized

Escobar lëshon paralajmërimin e fortë: Rusia do tentojë “të marrë” këtë shtet të Ballkanit

I dërguari i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, tërhoqi vëmendjen sërish tek Ballkani, duke nënvizuar se Mali i Zi vazhdon ta joshë Moskën.

Për këtë arsye, tha ai për të përditëshmen malazeze Vijesti, Shtetet e Bashkuara dhe partnerët euroatlantikë duhet t’i shtojnë përpjekjet kolektive për të kundërshtuar veprimet armiqësore të presidentit rus, Vladimir Putin.

E njëjta ideologji e gabuar, siç nënvizoi ai, po e shtyn Kremlinin të parandalojë dhe ngadalësojë integrimin euroatlantik të Ballkanit.

Escobar e pati një thirrje për të gjithë në rajon, që ta konsiderojnë Putinin përgjegjës për pushtimin e Ukrainës.

“Teksa shpaloset katastrofa humanitare në Ukrainë, ju duhet ta pyesni veten se çfarë është gati Putin të bëjë gjetkë në botë, përfshirë edhe Ballkanin Perëndimor”, ishte komenti i tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *