Categories
Uncategorized

Profecia e Fatimes, kujdes në 25 Mars fundi i botës është afër, e konfirmon Papa Françesku

Rusia ose konvertohet, ose na çon drejt e në fund të botës. Papa Françesku është aq i bindur sa njoftoi se më 25 mars, gjatë kremtimit të Pendesës që do të zhvillohet në orën 17:00 në Bazilikën e Shën Pjetrit, ai do t’i shenjtërojë Rusinë dhe Ukrainën Zemrës së Papërlyer të Marisë. Nëse nuk do të mjaftonte për të sqaruar qëllimin e tij, “i njëjti akt, në të njëjtën ditë, do të kryhet në Fatima nga Kardinali Krajewski, Almoner i Shenjtërisë së Tij, si i dërguar i Atit të Shenjtë”, thotë zëdhënësi i Selisë së Shenjtë. Matteo Bruni. Fshati portugez i Fatimës është ai i zgjedhur nga Zoja në vitin 1917, vetëm për të përkuar me shpërthimin e Revolucionit Sovjetik, për të komunikuar një profeci apokaliptike: “Kur shihni një natë të ndriçuar nga një dritë e panjohur, dijeni se është e madhja, shenjë që Zoti ju jep, i cili do të ndëshkojë botën për krimet e saj, me anë të luftës, urisë dhe persekutimit të Kishës dhe Atit të Shenjtë”. Rezultati përfundimtar nuk konsiderohet i pashmangshëm. Si në shumë rrethana të tjera në historinë biblike, zemërimi i Atit të Përjetshëm mund të frenohet, megjithëse në kushte të caktuara. Tre barinjtë e vegjël Lucia, Jacinta dhe Francisco, të cilëve u është besuar mesazhi, e raportojnë këtë si më poshtë: “Për ta parandaluar, do të vij të kërkoj shenjtërimin e Rusisë në Zemrën Time të Papërlyer dhe Kungimin riparues të Shtunave të para”. Bindja ndaj tyre duket mjaft e thjeshtë në teori. Në fakt, nëse është e vërtetë se për më shumë se një shekull shumë katolikë i janë afruar Eukaristisë pesë herë radhazi, të shtunën e parë të çdo muaji, veprimi i parë duket se ka gjetur pengesa të të gjitha llojeve gjatë dekadave të fundit. Në kohën e komunizmit, kishte frikë se një lutje do të mjaftonte për të zemëruar BRSS dhe për të ofenduar hierarkitë ortodokse të Patriarkanës së Moskës. Megjithëse hierarkitë e CPUS ishin zyrtarisht ateiste dhe teorikisht indiferente ndaj thirrjeve të mbinatyrshme, kërcënimi ishte i qartë: nëse provoni, të gjithë të krishterët përfundojnë duke vdekur në GULag në Siberi. Gjithsesi, aty përfunduan të gjithë ata që nuk iu përulën totalitarizmit marksist. Përfshirë Gjon Palin II, i cili u qëllua në sheshin e Shën Pjetrit më 13 maj 1981, por që ishte i bindur se kishte shpëtuar sepse, në përvjetorin e mesazhit të parë të Fatimes, Zoja ia ktheu plumbin. Dhe ai plumb tani është hedhur në kurorën e Virgjëreshës në faltoren e Fatimes. Ne gjithashtu mund të përpiqemi. Aq më tepër tani, duke pasur parasysh se, siç shpjegoi Benedikti XVI në Fatime në 2010, “kushdo që mendon se misioni profetik i Fatimes ka përfunduar, do të mashtrohej”. Kisha është e bindur se diçka ka ndodhur dhe se Mbretëresha e Rruzares kishte parashikuar tashmë një pranim të pasigurt të kërkesave të saj dhe kishte përgatitur kundër lëvizjen: “Nëse pranojnë kërkesat e mia, Rusia do të konvertohet dhe do të kenë paqe, ajo do të përhapë gabimet e saj në mbarë botën, duke nxitur luftëra dhe persekutime të Kishës.

Sekretet

Në më shumë se një shekull në të cilin është fantazuar në mënyrë të bollshme dhe konspirative për “sekretet” e Fatimes, duke i atribuar kuptime okulte asaj që Kisha e konsideron një zbulesë private dhe jo një element themelor të besimit katolik, midis interpretuesve të mesazhit. Kishte nga ata që ai kishte dyshime për vlefshmërinë aktuale të formulave të ndryshme të shqiptuara nga Papët pas shfaqjeve të Fatimes. Në fakt, modalitetet që do të specifikoheshin më vonë kishin të bënin me peshkopin e Romës në bashkim me të gjithë bashkëfshatarët. Dhe jo të gjithë kishin qenë gjithmonë të gatshëm, në marrëveshje apo të gatshëm për ta bërë këtë. Por kur, në qershor 2000, Selia e Shenjtë zbuloi pjesën e tretë të sekretit të Fatimes, sekretares së atëhershme të Kongregatës për Doktrinën e Besimit,theksoi se motra Lucia, në një letër të vitit 1989, kishte konfirmuar personalisht se akti solemn dhe universal i shenjtërimit përputhej me atë që donte Zoja: “Po, u bë, shkroi vizionarja, ashtu siç e kishte kërkuar Zoja. më 25 mars 1984”. Dhe padyshim që gjithashtu duhet të përsëritet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *