Categories
Uncategorized

Ku pritet të dalë “ari i zi”? Rama flet për thesarin e fshehur në jug: Ka cilësi botërore, na kthen në fuqi ekonomike

Kryeministri Edi Rama tha se kompania SHELL po bën të gjithë testet lidhur me sasinë e madhe të gazit dhe nafës të zbuluar në Shpirag.

Gjatë fjalimit të tij në takimin me dhomat e biznesit, Rama se nëse arrihet të komericalizohet nafta e zbuluar e cila siç tha është e një cilësie shumë të lartë, Shqipëria do të kthehet në një fuqi të rëndësishme ekonomike në rajon.

“Është cilësia më e lartë në botë, super e lehtë. Problemi është te komercializmi i saj se është shumë thellë. SHELL po teston nëse ka sasinë e mjaftueshme për të justifikuar investimin. Bëhet fjalë për të ardhura që ndryshojnë fuqinë ekonomike të Shqipërisë. Por kjo është një ëndërr e bukur për momentin se nuk mund ta themi me siguri se mund ta komercializojmë naftën shqiptare”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *