Categories
Uncategorized

Merret vendimi! Ibrahimaj pas mbledhjes së qeverisë: Ja ku fillon rritja e pensioneve dhe rroga minimale

Pas përfundimit të mbledhjes së qeverisë, ministrja Delina Ibrahimaj ka bërë publike vendimet e marra.

Ibrahimaj: Me këtë indeksim të dytë ne e çojmë rritjen e pensioneve për vitin 2022 në nivelin 9.5 %. Nga ky vendim përfitojnë të gjithë kategoritë e pensionistëve, pra rreth 678 mijë pensionistë të cilët nga pensioni që do të marrin nga muaji tetor do të kenë një rritje të pensioneve të tyre në nivelin 9.5 %.

Morën edhe një vendim për sa i përket rritjes së pagës minimale në shkallë vendi. Me këtë vendim paga minimale do të hyjë në fuqi 34 mijë lekë dhe ky është një vendim i cili prek një numër të madh të punësuarish. Janë mbi 200 mijë të punësuar që përfitojnë.

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave shtoi se qeveria ka bërë transparente të gjitha vendimet me qëllim shkurtimin e shpenzimeve buxhetore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *