Categories
Uncategorized

Arjan Çani pyet Neritan Cekën: Në çfarë epoke zhvillimi jemi ne si popull? Ja përgjigjja EPIKE e profesorit

Arjan Çani, i ftuar në emisionin “Të Paekspozuarit” në MCN TV, ka pyetur arkeologun Neritan Ceka, se në cilën epokë zhvillimi gjendet sot Shqipëria dhe populli shqiptar.

Ceka deklaroi se jemi në epokën e hekurit, përpara se të vijë qytetërimi…

Arjan Çani: Në çfarë stadi janë partitë politike në Shqipëri dhe shoqëria jonë? Në cilën epokë jemi ne?

Neritan Ceka: Në epokët e hekurit. Pas epokës së hekurit, vjen qytetërimi…

Arjan Çani: Pra nuk kemi hyrë në qytetërim. Po vendet rreth e rrotull, si Maqedonia dhe Mali i Zi?

Neritan Ceka: Janë në tranzicion, para nesh.

Arjan Çani: Profesor, çfarë është tamam epoka e hekurit?

Neritan Ceka: Epoka e hekurit, është epoka patriarkale, me fise, çdo gjë është me klane. Quhet e hekurit, sepse forca dhe dhuna është mjeti kryesor që lëviz çdo gjë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *